Schackveckan är en turnering som arrangeras av schacksällskapet Manhem i Göteborg. Schackveckan började med en turnering IM turnering för starka spelare med chans att kvalificera sig för en IM-norm och en ELO turnering som är öppen för alla spelare. Elo turneringen delades upp i två grupper. De åtta högst rankade spelarna hamnade i grupp 1 och de övriga 12 hamnade i grupp 2. Från Stenungsunds schackklubb hade vi Benjamin som deltog i ELO-turneringen i grupp 2. ELO turneringen spelades under en vecka med ett parti per dag. Betänkte tiden var 90 minuter plus 30 minuter efter 40 drag och 30 sekunder per drag.

Benjamin började starkt med fem vinster på raken. Tyvärr förlorade han de två sista partierna men kunde ändå ta hem första platsen på grund av bättre särskiljning. Grattis Benjamin till vinsten. Alla partierna i IM och ELO turneringen livesändes och du kan se partierna i ELO grupp 2 på följande länk: https://lichess.org/broadcast/the-schackveckan-2023–elo-tournaments-group-2/round-7/TbqAzsBw

Efter ELO-turneringen spelades huvudturneringen Göteborg Open och Lilla Göteborg open. Göteborg open är öppen för alla spelare och Lilla Göteborg open är öppen för spelare som är orankade eller har högst 1500 elo. Från Stenungsunds schackklubb spelade Alfred och Lucas spelade i Göteborg Open och David och Olle i Lilla Göteborg open.

Turneringarna var 8 ronder fördelade på tre dagar. Första dagen spelas 4 snabbschackspartier med betänketiden 15 minuter plus 5 sekunder per drag. Och de två sista dagarna var det två långpartier per dag med betänkte tiden 90 minuter plus 30 sekunder per drag.

I Göteborg open fick Lucas 4 poäng och hamnade på 18 plats. Alfred fick 3,5 poäng och hamnade på 24 plats. Stort grattis.

I Lilla Göteborg open fick David 4 poäng och hamnade på 11 plats. Olle fick 3 poäng och hamnade på 18 plats. Stort grattis.

Vissa av partierna i Göteborg open livesändes och kan ses på följande länk: https://lichess.org/broadcast/the-schackveckan-2023–goteborg-open/rond-8/b7E9zOM8

Vissa av partierna i Lilla Göteborg open livesändes och kan ses på följande länk: https://lichess.org/broadcast/the-schackveckan-2023–lilla-goteborg-open/rond-8/ci1ZQrmI