Under den sista helgen i juli spelade två av våra juniorer i turneringen Lilla Alingsåsspelen. Lilla Alingsåsspelen är en turnering för spelare som är orankade eller har ett långparti elo-tal max 1600. Det spelades åtta partier varav de fem första partierna var snabbschackspartier med tidskontrollen 10 minuter plus 5 sekunder per drag och de tre sista långpartier med tidskontrollen 60 minuter plus 30 sekunder per drag.

Trots adjektivet lilla i turneringsnamnet så var det ingen liten turnering, hela 74 spelare kom till start. Som rubriken antyder så blev det ett lysande resultat av våra två deltagande juniorer Alfred och Lucas.

Alfred blev lottad med tuffa motståndare som man kan se av hans kvalitetspoäng men lyckades ändå få hem fem vinster och hamnade på 5 poäng av 8 och kammade hem en 15:e plats.

En glad Alfred (bilden är tagen vid ett annat tillfälle efter turneringen)

Lucas spelade hem sex vinster och två remier och hamnade på 7 poäng. Lucas var den enda obesegrade spelaren i hela turneringen! Med bara två spelare i turneringen på 7 poäng där Lucas tyvärr hade en halv poäng lägre kvalitetspoäng så fick han en andra plats.

En glad Lucas med pokal (bilden är tagen vid ett annat tillfälle efter turneringen)

Vi är stolta över att ha så duktiga juniorer i klubben och önskar både Alfred och Lucas ett stort grattis för en bra spelad turnering!